acasa despre iLASIK » harta site » blog » programare » contact »
iLASIK
.scurt istoric .avantaje iLASIK .procedura iLASIK
ce tratam?
.vicii de refractie .miopia .hipermetropia .astigmatism
pentru mine?
.portretul pacientului .conditii necesare
iLASIK la WESTEYE
.de ce iLASIK la WESTEYE? .testimoniale
.oferte speciale
.programează-te!
.contactează-ne!

Intrebari frecvente

Exista o varsta limita pentru aceasta operatie? Atata timp cat nu aveti cataracta sau alte probleme de sanatate care sa nu permita operatia, NU exista o limita de varsta. Medicii nostri va pot da un raspuns exact in urma consultatiei.

In cazul in care nu sunt eligibil pentru operatia iLASIK, ce alte variante de recuperare am? Cu siguranta problema dumneavoastra poate fi rezolvata intr-un alt mod in cazul in care operatie iLASIK nu vi se potriveste! Exista mai multe procedee de corectare a problemelor de refractie si o puteti descoperi pe cea potrivita dumneavoastra la recomandarea medicilor nostri.

Poate iLASIK sa elimine hipermetropia? Da. Daca dioptriile sunt mai mici de 6, este posibil chiar sa scapati de ochelari. In cazurile unor dioptrii mai mari, acestea pot fi reduse cu ajutorul operatiei cu iLASIK.

Astigmatismul poate fi operat cu iLASIK? Da. iLASIK poate rezolva si acest tip de problema fara o a doua interventie. Doar in cazul in care astigmatismul este foarte mare, este posibil sa aveti nevoie si de keratotomie.

Daca am afectiuni legate de refractie, dar si ambliopie (boala ochiului lenes), poate iLASIK sa vindece si ambliopia? Ambliopia poate fi abordata in scop curativ doar pana in varsta de 7 ani, ulterior fiind imposibil ca ochiul respectiv sa se mai recupereze in totalitate.

Pot fi ambii ochi operati in aceeasi interventie? Situatia ideala este aceea in care operatia se face la ambii ochi odata, atat din ratiuni de timp, cat si financiare (nu veti avea nevoie de zile libere suplimentare, de un nou consult de diagnosticare, nu va veti supune corpul si psihicul stresului unei noi interventii etc).

Cum este anestezia? In clinica WEST EYE HOSPITAL, aceasta operatie se face cu o anestezie topica (locala) care consta in picaturi administrate ocular. Nu va ganditi la anestezii prin injectare sau alte tratamente care presupun ace! In unele cazuri, medicatia orala este prescrisa pentru relaxare.

Exista riscul de a-mi misca ochii in timpul operatiei si a fi ranit din aceasta cauza? Nu exista riscul de a va rani in timpul operatiei din cauza miscarii ochiului pentru ca se foloseste un dispozitiv care il fixeaza.

Voi avea dureri fizice in timpul operatiei? NU! Picaturile anestezice au grija ca disconfortul din timpul operatiei sa fie minim. Ulterior interventiei, usoare senzatii de umezeala a ochiului sau de arsura sunt posibile, insa ele dispar de cele mai multe ori in doar cateva ore de la operatie. Foarte rar este nevoie sa se foloseasca medicatie analgezica dupa operatie.

Cat dureaza interventia? Interventia este extrem de scurta, durand maxim 5 minute pentru un ochi. Timp redus, stress minim, rezultate pentru o viata!

Cat dureaza pana vad mai bine? In functie de problema dumneavoastra si de ritmul propriul organism, recuperarea variaza. Sunt cazuri de pacienti care vad mai bine chiar inainte sa plece din spital, in timp ce altii inregistreaza primele progrese la cateva ore dupa operatie. Stabilizarea vederii poate dura pana la 6 luni, dar rezultatele atinse se pastreaza, in cele mai multe, cazuri toata viata!

Dupa operatie, voi folosi picaturi? Pentru o scurta perioada (o saptamana) veti folosi medicatie (antibiotic) sub forma de picaturi care se vor aplica pe ochi in functie de recomandarile medicului. Lacrimi artificiale vor fi aplicate local timp de o luna de la interventie pentru a asigura umiditatea ochiului.

Cand pot sa conduc? Nu puteti conduce imediat dupa interventie. Majoritatea pacientilor pot conduce chiar de a doua zi, insa depinde de sfatul medicului si de ritmul dumneavoastra de recuperare. Fiecare om are propriul ritm, incercati sa conduceti doar atunci cand considerati ca va simtiti bine, confortabil si capabil/a de acest lucru.

Ma pot machia dupa operatie? Pentru a evita riscul de infectii sau de accidentare, nu este recomandat sa va machiati in primele 2-3 zile de dupa operatie. Totusi, ideal ar fi sa evitati cat mai mult atingerea zonei oculare si sa renuntati la machiaj pentru o saptamana.

Ochii mei vor arata diferit in urma operatiei iLASIK? Nicidecum! Performarea unei operatii pentru vicii de refractie nu modifica aspectul estetic al ochiului, ci doar ii imbunatateste capacitatea vizuala.

Pot face sport dupa operatia iLASIK? Puteti practica activitati fizice care nu solicita corpul foarte mult imediat ce nu mai resimtiti niciun disconfort fizic. Totusi, sporturile de contact sunt interzise, la fel si cele care presupun riscul de a fi lovit/a in ochi (tenis, fotbal, volei etc). Inotul nu se recomanda in prima luna, iar dupa aceasta este nevoie sa purtati ochelari de inot pentru a va asigura ca ochiul nu intra in contact cu apa sau cu impuritati continute de ea.

Cand voi merge la serviciu? Pentru ca interventia iLASIK nu presupune internare, puteti merge la serviciu chiar a doua zi. Totusi, incercati sa nu va supra-solicitati in primele zile. In cazuri rare, este nevoie de o zi libera dupa ziua operatiei, insa acest lucru depinde de ritmul de recuperare al fiecarei persoane in parte.

Nu voi mai purta ochelari niciodata? Nu exista un raspuns valabil pentru toata lumea, pentru ca problemele si gravitatea diagnosticului variaza de la om la om. Totusi, studiile arata ca in 98% dintre cazurile de miopie se poate renunta la ochelari daca dioptriile sunt mai mici de -6. In cazul unor dioptrii mai mari, renuntarea la ochelari nu este garantata, insa dioptriile sunt reduse semnificativ.

Pot purta lentile de contact dupa operatie? Daca doriti sa purtati lentile de contact in scop estetic sau la recomandarea medicilor, acest lucru este posibil.

Exista riscul sa orbesc in urma acestei interventii? Pana in prezent, nu exista inregistrari despre astfel de cazuri nicaieri in lume. Avand medici special instruiti pentru o astfel de tehnica, WEST EYE HOSPITAL va garanteaza ca nu puteti orbi din cauza operatiei iLASIK efectuata in scop de reducere sau eliminare a viciului de refractie.

Care este riscul maxim pe care mi-l asum cu aceasta operatie? Riscul cel mai mare este acela de aparitie a unei infectii, asa cum se poate intampla in orice tip de interventie chirurgicala. Pentru a evita acest risc, veti primi medicatie antibiotica sub forma de picaturi pentru a le administra acasa timp de o saptamana. Riscul de dezlipire a flap-ului este minim, insa poate surveni daca nu respectati indicatiile post-operatorii facute de medicul dumneavoastra (cum ar fi evitarea loviturilor la ochi, frecarea ochiului etc).

Pot sa fac dus sau baie? Puteti sa faceti dus la scurt timp de la interventie, avand insa grija sa nu va intre in ochi apa ori sapun. Totusi, evitati baile lungi sau cu apa fierbinte in cada, mersul la bazin, la mare etc.

Pot avea alte interventii la ochi mai tarziu daca am fost operatia cu iLASIK? Operatia cu iLASIK nu este o conditie pentru a nu mai avea alte operatii in decursul urmatoarelor luni sau ani pentru alte afectiuni, precum cataracta. Totusi, va trebui sa ii transmiteti medicului despre interventia iLASIK.

Daca problema revine, pot sa ma operez din nou? Sansele ca problema sa revina sunt minime in cazul in care dioptriile nu sunt mai mari de 6, iar mici regresii se pot inregistra doar in primele luni de la operatie, inainte de stabilizarea vederii. In cazul in care apar probleme de vedere ulterior acestei date, este nevoie de un examen medical care sa stabileasca in mod sigur cauza aparitei lor. O a doua operatie este posibila, dar nu mai devreme de 6 luni de la ultima interventie.

Intrebari Frecvente Intrebari Frecvente Intrebari Frecvente